Dış basında Yenikapı

Milyonları bir araya getiren, darbelere, ayrışmaya, terör ve silahla ülkeye yön vermeye çalışanları lanetleyen, bu uğurda canlarını kaybedenleri minnetle anan ve halkın farklılıklarla bir arada yaşama iradesini...

Milyonları bir araya getiren, darbelere, ayrışmaya, terör ve silahla ülkeye yön vermeye çalışanları lanetleyen, bu uğurda canlarını kaybedenleri minnetle anan ve halkın farklılıklarla bir arada yaşama iradesini ortaya koyan olağan üstü bir buluşma yaşandı Yenikapı’da.

Darbenin gerçekleşmemiş olmasının yanı sıra, demokrasinin geleceğine olan güven de kutlandı; 15 Temmuz’la birlikte tüm darbelere de karşı çıkıldı. 

Bir ilk olarak yaşanan bu buluşmanın, bizler için anlamı büyük ve derin; başka ülkelerin ise, biraz haset, biraz kuşku ve biraz da mesafeli bir algı içinde olduklarını ifade etmek gerekir.

Başka ülkelerin bu tutumlarını, basın yayın organlarından çıkarıyoruz. Öncelikle şunu belirtelim, büyük buluşmayı hemen hepsi Türkiye halkının darbe karşıtlığı biçiminde ele almış. Yenikapı’da bir araya gelen insanların sayısı ise, biraz düşük tutulmuş. Düşük dediysek, 5 milyon yerine 3-3,5 milyon.

Bir çok Avrupa ülkesi için eşik 1 milyondur denebilir. El Kaide’nin 2004 Madrid ve 2005 Londra saldırılarından sonra meydanlara toplanan kişilerin rakamları 1-1,5 milyon olarak açıklanmıştı; belki bu nedenle kalabalık mevhumunda da bir kanaat oluşmuştur.

Bu ayrıntının dışında, üzeri kapalı biçimde ima edilen bazı noktalar olduğu da belirtilmeli.

Halk neden bir araya geldi?

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar