Bahoz Erdal’ın öldürülmesi

PKK liderlerinden Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü ileri sürülüyor. İleri sürülüyor dememizin nedeni, öldürülmüş olsa da olmasa da gerçeğin değil yarattığı etkinin...

PKK liderlerinden Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü ileri sürülüyor. İleri sürülüyor dememizin nedeni, öldürülmüş olsa da olmasa da gerçeğin değil yarattığı etkinin siyaseten kullanılacak olmasıyla ilgili. Dolayısıyla öldüğünün düşünülmesini isteyenlerin etkisi daha fazlaysa öldü, yaşadığının düşünülmesini isteyenlerin çabası daha fazlaysa ölmedi, kurtuldu denecek. 2013’de DAEŞ tarafından önce öldürüldü iddia edilmiş, sonra bu yalanlanmıştı. Demek ki PKK’nın daha görecek epeyce işi varmış, liderlerden birinin siyaseten yaşatılması gerekiyormuş.

Fehman Hüseyin, Şam’da tıp eğitimi almış, sonra sol olarak gördüğü PKK içinde etkin isimlerden biri olmuş, Öcalan yakalandıktan sonra da örgüt liderlerinden biri haline gelip askeri kanadın sorumluluğunu almış. Birçok özelliği bakımından Latin Amerika’nın Che Guavera’sının Ortadoğu versiyonu gibi, ama tabi taklidi. Zira Fehman Hüseyin’e atfedilecek bir siyasi çerçeve yok. Ama, ikisinin de tıp eğitimlerini bitirdikleri bilinemiyor; ama onlara doktor deniyor. Ayrıca Che’nin de defalarca öldürüldüğü ileri sürülmüş, sonra yalanlanmıştı. İddiaların yapıldığı her dönemde Che başka bir ülkeden çıkmış, sonunda nasıl ve kim tarafından öldüğünden bile tam olarak emin olunamamış, Castro’nun ölümü onaylamasıyla tüm dünya ikna olmuştu.

Yerelden dünyaya uzanan mesaj

Fehman Hüseyin’in öldüğünden emin olunması için kimin açıklama yapması yeterli olur acaba? Esad biliyordur, ama böyle bir açıklamayı yapması zor. Zira bu, kendisini destekleyen bir grubun liderinin, muhalifler tarafından öldürüldüğünü ilan etmek anlamına gelir. Bu da bir yandan PKK-Esad rejimi arasındaki bağın organik olduğunu itiraf etmek, öte yandan da bir tür yenilgi olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar