Avrupa’da güç mücadelesi

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunun hemen öncesinde, Macron ekibi çok sayıda siber saldırıya uğradıklarını ve Le Pen lehine kullanılabilecek şekilde basına...

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunun hemen öncesinde, Macron ekibi çok sayıda siber saldırıya uğradıklarını ve Le Pen lehine kullanılabilecek şekilde basına sızdırıldığını iddia etti. Benzer biçimde İngiltere başbakanı da Brexit süreci nedeniyle erken genel seçimlere gitme kararı aldıktan sonra seçim sonuçlarını etkileyecek ölçüde siber müdahaleye maruz kalındığını açıkladı.

Her iki ülkede liderler ülkelerinin büyük bir saldırı altında olduğunu, bunların da ülke güvenliği ve birliği açısından tehlike oluşturduğunu söylediler. Bununla birlikte siber saldırının nereden geldiğine yönelik imalar, farklı yerlere işaret ediyor. Macron ekibi hafifçe Rusya’ya bakarken İngiltere başbakanı Brüksel’den şüpheleniyor.

Hatırlanacağı gibi seçim sonuçlarını etkileyici siber müdahaleler ABD’de de gündeme gelmişti. Muhtemelen artık hiçbir seçim ulusal sınırlar içinde gerçekleşmiyor. Ancak burada sorulması gereken soru, bu tür müdahaleler varsa, bunların neden yapıldığı ile ilgili.

Bir yanda ABD ve Rusya

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar