ABD yaptırımları: Trump’a yaptırım

Trump başkanlık koltuğuna oturduğundan beri, ilan ettiği hemen hiç bir politikayı tam anlamıyla hayata sokamadı. Ya yapmak istediği yasa değişiklikleri Kongre’den döndü, ya çıkan yasalar iptal edildi ya da...

Trump başkanlık koltuğuna oturduğundan beri, ilan ettiği hemen hiç bir politikayı tam anlamıyla hayata sokamadı. Ya yapmak istediği yasa değişiklikleri Kongre’den döndü, ya çıkan yasalar iptal edildi ya da iktidara taşıdığı kişiler birer ikişer kendisini terk etti. Bu durumun yarattığı belirsizlik, diğer devletlerin de kendi pozisyonlarını belirlemelerini zor hale getirdi.

Bununla birlikte, Trump ABD’sinin dış politikadaki davranışları açısından en açık değişkenler Rusya, İran ve İsrail olmaya devam ediyor. Rusya, Trump’ın iktidarının akıbetini belirleyecek önemde bir değişken; İran, sadece Ortadoğu değil Çin politikasının merkezinde yer alıyor; İsrail ise çok daha geniş kapsamlı politikalarının mihenk noktası.

Bu üç değişkenden ikisi, Rusya ve İran şu sıralarda hem dış hem de iç politikanın kaderini belirleyecek bir evreye taşınmış durumda.

İran, ter&oum

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar