Bass’tan incelikten uzak 'ince' diplomasi

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, giderayak biraz iyimser biraz da kötümser olmaya yol açacak konulara işaret etti. Öncelikle krizden nasıl geri dönüleceği konusunda ipucu vermiş olmasının...

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, giderayak biraz iyimser biraz da kötümser olmaya yol açacak konulara işaret etti.

Öncelikle krizden nasıl geri dönüleceği konusunda ipucu vermiş olmasının altını çizmek gerek. İyimserlik, vize krizinin diğer anlaşmazlık konularından ayrıştırılmış bir konu olarak ele alınmasında. Bass’ın ifadelerinden anlaşıldığına göre, ABD tarafı müzakereyi iki konuya indirgemiş. Bunlar, konsolosluk çalışanlarının neden tutuklandığı konusunda bilgi sahibi olmak ve benzer olayların yaşanmaması garantisi almak. Karşılığında ise konsolosluklarında kimseyi saklamadıkları konusunda Türkiye’yi ikna etmeyi bekliyorlar.

Bu durum tarafların birbirini doğru ve güven verecek biçimde bilgilendirmesini istemek demek; dolayısıyla krizin çözümü için makul bir başlangıç noktası.

Anlaşıldığı kad

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar