Yüzyılın rezaleti

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Yüzyılın Anlaşması adını verdikleri sözde barış planı her açıdan tam bir jeopolitik rezalete işaret ediyor.

Donald Trump'ın Batı Şeria, Ürdün Vadisi ve Kudüs'ün İsrail tarafından ilhakını öngören planını Batı dünyası, Rusya ve Çin diplomatik açıdan müzakere edilebilir buldu.
Katar ve Ürdün dışındaki Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Umman gibi ülkeler ise bu haysiyet kırıcı teklife açıktan destek verdi.
Diğer Arap ülkeleri ise kafalarını kuma gömdü.
Filistin'in köleleştirilmesini ve zamana yayarak parça parça ilhakını öngören bu kirli tezgâha dünyada yüksek sesle karşı çıkan ülkeler Türkiye ve İran oldu.
Trump'ın İsrail şovuna dönüşen planın jeo-politik açıdan savaş ve Yahudi lobisinin Filistin sorunu üzerinden Ortadoğu, Körfez ve Doğu Akdeniz'i yeniden dizayn senaryosu olduğunu unutmayalım.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 226 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 97 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma Yahudi sorunundan ‘İsrailfobya’ya doğru 07 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD, İsrail’de rejim değişikliği mi istiyor! 04 Nisan 2024 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar