Türkiye’nin yeni Afganistan stratejisi

Her ne kadar ABD Başkanı Joe Biden, 'ne yenilgi ne de zafer' diye ahkâm kesse de Amerikan medyası ve kamuoyu Afganistan'dan çekilme kararını kaçınılmaz bir trajedi ve yenilgi olarak görüyor. ABD'nin Afganistan hezimetine...

Her ne kadar ABD Başkanı Joe Biden, 'ne yenilgi ne de zafer' diye ahkâm kesse de Amerikan medyası ve kamuoyu Afganistan'dan çekilme kararını kaçınılmaz bir trajedi ve yenilgi olarak görüyor.
ABD'nin Afganistan hezimetine Rusya'yı da ortak eden çoğu analizci de 'iki ordu ama aynı sonuç' görüşünde birleşiyor. Gerçekten de tarihin en güçlü iki devleti 'stratejik kibirlerinin' enkazı altında kaldı. Kaderin cilvesine bakın ki dünyanın en fakir ülkelerinden Afganistan farklı dönemlerde modern zamanların Rusya ve ABD gibi iki süper gücünü yerle bir etti.
Fakat bu değerlendirmelerin yol açtığı zafer sarhoşluğuna fazla kapılmamak gerekir. ABD'nin çekilmesindeki hinliği ve tuzakları da görmek lazım.
Zira...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Putin kasırgası’ 28 Mart 2024 | 164 Okunma Putin, Batı’nın ‘DEAŞ teranesi’ni çökertti 24 Mart 2024 | 664 Okunma İsrail’i bekleyen son 21 Mart 2024 | 391 Okunma Kuzey Amerika’nın yeniden dirilişi 17 Mart 2024 | 92 Okunma Dış politikada yeni paradigma 14 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar