Romeo ve Juliet’i jeopolitik bir şaheser zannedenler!

Dünya, jeopolitik düzeyde tam anlamıyla küresel bir yol ayrımında bulunuyor. Ukrayna krizi üzerinden seyreden büyük güçler ve bloklar arasındaki mücadeleden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, olamayacak. Rusya ve...

Dünya, jeopolitik düzeyde tam anlamıyla küresel bir yol ayrımında bulunuyor. Ukrayna krizi üzerinden seyreden büyük güçler ve bloklar arasındaki mücadeleden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, olamayacak.
Rusya ve Çin'i Ukrayna krizi bahanesiyle boğmaya çalışan ABD'nin devreye soktuğu plan tutmadı. Dünya daha şimdiden bu savaşın ABD'nin hezimetiyle sonuçlanacağını görüyor.
Anglosakson blok dışındaki Batı da bu gerçeğin farkında. ABD liderliğindeki Atlantik'in inşa ettiği küresel statüko her yerinden sarsılıyor. Bu nedenle Ukrayna cephesine katılım Avrupa'da bile sınırlı kaldı.
Papa'nın bile "Savaşın sorumlusu NATO'dur"...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Putin kasırgası’ 28 Mart 2024 | 124 Okunma Putin, Batı’nın ‘DEAŞ teranesi’ni çökertti 24 Mart 2024 | 664 Okunma İsrail’i bekleyen son 21 Mart 2024 | 391 Okunma Kuzey Amerika’nın yeniden dirilişi 17 Mart 2024 | 92 Okunma Dış politikada yeni paradigma 14 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar