‘Masum sivilleri katletmek sizin kanınızda var!’

Suriye'de sıkışan ABD ve diğer güçlerin daha önce devreye soktuğu 'Türkiye DEAŞ'a yardım ediyor' senaryosu nasıl ters teptiyse şimdi de soykırımcı ülkeler üzerinden pazarlanan 'Ermeni tezgâhı' ve...

Suriye'de sıkışan ABD ve diğer güçlerin daha önce devreye soktuğu 'Türkiye DEAŞ'a yardım ediyor' senaryosu nasıl ters teptiyse şimdi de soykırımcı ülkeler üzerinden pazarlanan 'Ermeni tezgâhı' ve 'Türkiye sivilleri katlediyor' propagandası da ellerinde patlayacak.
Çünkü 'sahte bayrak stratejisi' ile kirli savaş, kara propaganda ve işgal projelerini artık aklayamamanın ıstırabı içindeler. Zira sömürgecilerin düzenine çomak sokan Türkiye, bütün ezberlerini bozuyor.
DEAŞ'a yönelik Fırat Kalkanı ile PKK/PYD'ye yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda da görüldüğü üzere Türkiye emperyalistlere payanda olmak için değil ihtişamlı tarih ve kültürüne yürümek için doğruldu.
Ülkemiz köklerine yöneldikçe kolonyal akıl ve kurşun askerleri adeta öfkeden kuduruyor. Türkiye, Afrin Harekatı'nda bir sivilin bile burnu kanamasın diye kılı kırk yardıkça Kızılderilileri soykırıma uğratan Andrew Jackson'ın ırkçı torunlarını hafakanlar basıyor.

***

Katliamlarla inşa ettikleri sistem her yerinden çatırdıyor. Sadece Suriye'de değil dünyada da gücünü ve meşruiyetini yitiren ABD, İslam dünyasındaki hegemonyasını sürdürmek için özellikle 2010'daki Arap Baharı'ndan sonra işgal, darbe, etnik ve mezhebi iç çatışmalarla bölgesel savaşlara dayalı küresel terör siyasetinin kapısını araladı.
ABD'nin 18 Aralık 2017'de açıklanan 68 sayfalık Ulusal Güvenlik Stratejisi belgesindeki Ortadoğu bölümünde açık şekilde Müslüman ülkelerde kaos politikasının sürmesi gerektiği çağrısı yapılıyor.
Belgede İslam coğrafyasını El Kaide ve DEAŞ gibi örgütler üzerinden 'terör yurdu ve şiddetin tema parkı' olarak tanımlayan bir akıl var karşımızda. Strateji belgesindeki "Bu bölgenin ABD'ye düşman ve küresel enerji pazarlarını riske edecek bir güç tarafından domine edilmesine izin verilmeyecek" cümlesi her şeyi özetliyor.
Yani Orta Asya ve Basra Körfezi'nden Doğu Akdeniz'e uzanan alanlardaki doğal gaz havzaları ve petrol rezervleri için her türlü kaotik projenin devreye sokulacağı ilan ediliyor.

***

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 189 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 97 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma Yahudi sorunundan ‘İsrailfobya’ya doğru 07 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD, İsrail’de rejim değişikliği mi istiyor! 04 Nisan 2024 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar