Krizler daha da derinleşecek...

Irak'tan Şili'ye kadar dünyanın dört yanında farklı kıta ve ülkelerde devam eden ayaklanmalar, neo-liberal demokrasi, kapitalist ekonomi, ulus devlet sistemi, modernizm, ilerleme ve çağdaşlık ile tanımlanan Batılı piyasa uygarlığının yol açtığı vahşet, iç savaş, kaos ve krizlerin daha da tırmanacağının işaretidir.

Atlantik'in inşa ettiği küresel sistem her alanda sarsılıyor. İnsanlar kabul edilemez haksızlıklar yüzünden sokaklarda.
Kitleler Hong Kong'da hukukun çöküşü, Şili'de eşitsizlik, Lübnan'da kötü ekonomi, İspanya'da tıkanan siyaset, Irak'ta yolsuzluğa batmış iktidar, Fransa'da bürokratik despotizm ve ABD'de yükselen oligarşik faşizm ile mücadele ediyor.
Kutuplaşan ABD'de neoliberal küreselcilerle aşırı sağcı yerelcilerin iktidar savaşı giderek derinleşiyor. AB ülkelerinde aşırı sağın temsil ettiği ırkçı ve popülist akımlar merkez sağ ve sol siyaseti tükenme noktasına getirdi. Aşırı sağ partiler her alanda yükselişte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’dan Berlin’e demokrasi dersi 25 Nisan 2024 | 145 Okunma 200 yıllık çaba 20 yılda heba oldu 21 Nisan 2024 | 183 Okunma Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 98 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar