Kazakistan’a ABD’den bakanların trajedisi

Orta Asya'nın en zengin ülkesi Kazakistan'da 6 Ocak'ta zamlara tepki ile alevlenen olaylar kısa sürede ülkeyi saran bir yangına dönüştü. Bir anlamda tedarik ve enerji krizi ile enflasyonun had safhaya ulaştırdığı...

Orta Asya'nın en zengin ülkesi Kazakistan'da 6 Ocak'ta zamlara tepki ile alevlenen olaylar kısa sürede ülkeyi saran bir yangına dönüştü. Bir anlamda tedarik ve enerji krizi ile enflasyonun had safhaya ulaştırdığı küresel ekonomik paniğin siyasi kaosa yol açtığı ilk ülke Kazakistan oldu.
Enerji zammına yönelik tepkinin kısa sürede ülke çapına yayılması ve protestocuların organize bir şekilde resmi binaları işgal ederek rejimle ilgili taleplerde bulunması birçok ülkede alarma yol açtı.
İlk başlarda halkın tepkisini anlayışla karşılayan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, gösterilerin kontrolden çıkması üzerine 'dış mihrakları' suçladı. Ardından da Rusya'dan yardım istedi.
Kazakistan ile 700...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 97 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma Yahudi sorunundan ‘İsrailfobya’ya doğru 07 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD, İsrail’de rejim değişikliği mi istiyor! 04 Nisan 2024 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar