Doğu Akdeniz’de Türkiye-Rusya ‘momentumu’

Başkan Erdoğan'ın ifadesiyle Akdeniz'deki jeo-politik iklimi kökten değiştiren Libya mutabakatı, Türkiye'ye dayatılmaya çalışılan yeni Sevr'i her açıdan ters yüz etti.

Türkiye'nin denklemleri değiştirmesinden sonra küresel siyasetin ana gündemi haline gelen Doğu Akdeniz'de ABD, İtalya, Fransa, Rusya ve Almanya'dan peş peşe esnek açıklamalar gelmeye başladı.
Daha önce tehditler savuran Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), İsrail, Suudi Arabistan, Mısır, BAE, ABD ve AB'den oluşan koro şimdi siyasi çözüm sakızını ağzına almaya başladı.
Sadece dünkü açıklamaları kısaca hatırlatmak bile ufuk açıcı...
ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard Norland, Rusya'nın Libya'daki çatışmalara dâhil olmasının ardından sivil can kayıplarının arttığını ve bölgesel gerilimi tırmandırdığını söylerken İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio Libya krizine diplomatik bir çözüm bulmak için çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 12 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 97 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma Yahudi sorunundan ‘İsrailfobya’ya doğru 07 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD, İsrail’de rejim değişikliği mi istiyor! 04 Nisan 2024 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar