Asıl meselemiz ‘ABD süreci’dir

Hep pusudalar ve hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Japonya'daki G-20 zirvesinde Başkan Erdoğan ve Donald Trump arasındaki görüşme öncesi harekete geçen Amerikan devleti yine Türkiye'ye gözdağı verdi.

Doğu Akdeniz Güvenlik ve Enerji Ortaklığı Tasarısı'nı onaylayan Amerikan Senatosu'nun kararına göre ABD, İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs arasında enerji işbirliğini koordine edecek bir merkez kurulacak. Ayrıca Türkiye S-400 hava savunma sistemi alma planından vazgeçmezse F-35 sevkıyatı son bulacak.
Türkiye'yi Suriye, Doğu Akdeniz, Ege, Kıbrıs, Balkanlar, Kafkaslar ve Karadeniz'den çevreleme planlarına destek veren tasarı kapsamında ABD, İsrail, Suudiler, BAE ve AB ülkeleri Ege adalarıyla Yunanistan, Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya'yı silahlandırarak füze üslerine döndürecek.
Biz artık şundan eminiz. İçerideki ve dışarıdaki bütün taşeronlarını harekete geçiren Amerikan yönetimi, Türkiye'nin bağımsız politikalarını baltalamak için dört bir koldan yürüttüğü faaliyetlerini daha da artıracak. Ve daha şimdiden Türkiye'ye karşı 'Yeni 15 Temmuz projeleri'nin düğmesine bastılar.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Küresel vicdanın fermanı 28 Nisan 2024 | 87 Okunma Ankara’dan Berlin’e demokrasi dersi 25 Nisan 2024 | 167 Okunma 200 yıllık çaba 20 yılda heba oldu 21 Nisan 2024 | 184 Okunma Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar