ABD’nin trajik Ukrayna tiyatrosu

Hegemonik çöküşü derinleşen ABD'nin sahnelediği trajikomik Ukrayna tiyatrosu bize insan hakları ve demokrasi havariliği yapan bir gücün kendi çıkarı için nasıl da dünyayı ateşe vermekten...

Hegemonik çöküşü derinleşen ABD'nin sahnelediği trajikomik Ukrayna tiyatrosu bize insan hakları ve demokrasi havariliği yapan bir gücün kendi çıkarı için nasıl da dünyayı ateşe vermekten çekinmediğini gösteriyor.
Fakat ABD aynı kalsa da dünya değişiyor. Herkes olan bitenin farkında. Bu nedenle hiçbir ülke bu oyunda rol almak istemiyor. Ne Almanya ve Fransa gibi müttefikleri ne de NATO'nun ikinci güçlü ülkesi konumundaki Türkiye bu krizde ABD'nin yanında durmuyor. Doğu Avrupalı birkaç aktör ile İngiltere dışında kimse ABD ile hareket etmiyor/etmeyecek.
Haliyle ABD'nin eskilerin âlemi misal (mundus imaginalis) dediği hayali dünyası kısa sürede kâbuslar evrenine dönüşmeye başladı.
Nitekim Politico...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’dan Berlin’e demokrasi dersi 25 Nisan 2024 | 71 Okunma 200 yıllık çaba 20 yılda heba oldu 21 Nisan 2024 | 183 Okunma Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 98 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar