ABD yine çuvalladı!

ABD, Türkiye'ye karşı açtığı savaşta yeni bir aşamaya geçti. En işe yaramazların idaresindeki 'kakistokratik' Amerikan yönetimi, Ankara'yı Atlantik bloğunun güç halkasına dâhil edememenin...

ABD, Türkiye'ye karşı açtığı savaşta yeni bir aşamaya geçti.
En işe yaramazların idaresindeki 'kakistokratik' Amerikan yönetimi, Ankara'yı Atlantik bloğunun güç halkasına dâhil edememenin öfkesiyle çıldırmış durumda. Şimdiye kadar başvurdukları bütün küresel operasyonlar sonuçsuz kaldı.
'Erdoğansız AK Parti' veya 'Erdoğansız Türkiye' projeleri milletin direnciyle tuzla buz oldu. İşin doğrusu, Atlantik'in bu saatten sonra ülkemize istikamet verecek gücü de kalmadı. Vize yasağını biraz da bu çaresizliğin göstergesi olarak okumak lazım.

***

Çünkü 'Parmenides Yanılgısı' içindeki ABD, geliştirdiği stratejilerde Türkiye'nin sosyo-kültürel ve tarihi asabiyesini hesaba katamadığı için sürekli çuvallıyor. Bu yüzden hiçbir projesi dikiş tutmadı, tutmayacak. Ancak ABD pes etmek yerine yeni güç projeksiyonlarını devreye sokacaktır.

***

İşte bu yüzden Türkiye'yi hedef seçen Atlantik'in Mesihçi köleleriyle bir uzlaşıya varılabileceğine inanmıyorum. Biliyoruz ki bu despot zihniyet, Öteki'ne asla hayat hakkı tanımaz. Sandıktan zaferle çıksanız da bu sömürgeci akıl sizi sürekli reddeder ve saldırır.
Latinlerin 'quid pro quo' deyişindeki gibi bundan sonra her şey karşılıklı olmalı.
Artık kısasa kısas, göze göz, dişe diş dönemindeyiz. Ayeti Kerime'de de buyurulduğu gibi... "Hürmetler (dokunulmazlıklar / yasaklar) karşılıklıdır. Kim size saldırırsa siz de tıpkı onun saldırdığı gibi ona saldırın" (Bakara/197)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’dan Berlin’e demokrasi dersi 25 Nisan 2024 | 120 Okunma 200 yıllık çaba 20 yılda heba oldu 21 Nisan 2024 | 183 Okunma Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 98 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar