28 Şubatçılar hâlâ işbaşında

Türkiye'de olan biten her şeyin merkezinde iç dengelere dayalı girift ve kaotik dış bağlantılar bulunduğunu aklımızdan çıkarmamak lazım. Şu an ülkemize ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik...

Türkiye'de olan biten her şeyin merkezinde iç dengelere daya girift ve kaotik dış bağlantılar bulunduğunu aklımızdan çıkarmamak lazım.

Şu an ülkemize ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırılara kimlerin kumanda ettiğini görmek istiyorsak, 28 Şubat 1997'deki postmodern darbenin aktörlerine bakmalıyız.
Nitekim 'İsrail destekli bir darbe miydi 28 Şubat' sorusuna gazeteci Cengiz Çandar şu cevabı vermişti...

"Tabii öyleydi. Türkiye-İsrail ilişkileri 28 Şubat'la nereden nereye gitti, hangi rakamlara ve mali boyutlara vardı görmek gerekir." İsrail lobisinin etkinliğini bizzat 28 Şubat'ın ünlü ismi Orgeneral Çevik Bir de itiraf etmişti.

Bir, 2002'de MEQ dergisinde İsrailli stratejist Martin Sherman ile ortak yazdığı 'Formula for Stability: Turkey Plus Israel' (İstikrar İçin Formül:
Türkiye Artı İsrail) makalesinde, "Türkiye'nin yönünü İslam'a çeviren ve İsrail-Türkiye ilişkilerini tehlikeye düşüren Erbakan'ın politikalarını, kolları bağlı seyretmedik" demişti.
Zaten bu yüzden Gezi protestoları başladığında İsrail Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, "Olayların Erdoğan düşene kadar sürmesi için dua ediyoruz" diye umutlanmıştı.
Ama hevesleri kursaklarında kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’dan Berlin’e demokrasi dersi 25 Nisan 2024 | 120 Okunma 200 yıllık çaba 20 yılda heba oldu 21 Nisan 2024 | 183 Okunma Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 98 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar