ABD’nin İdlib’de kurduğu tuzaklar

Suriye'de Rusya ve İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getiren Esad rejiminin İdlib'deki sivil katliamlarına ait veri, açıklama ve tespitler; bu organize girişimin bir Amerikan kumpası olduğu tezini güçlendiriyor. Zira...

Suriye'de Rusya ve İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getiren Esad rejiminin İdlib'deki sivil katliamlarına ait veri, açıklama ve tespitler; bu organize girişimin bir Amerikan kumpası olduğu tezini güçlendiriyor. Zira Suriye ordusunun kıyımları, 6 Ocak'ta Rusların Hmeymim ve Tartus'taki askeri üslerine yönelik 13 insansız hava aracı ile (drone) düzenlenen saldırının hemen ardından başladı.

Kremlin her ne kadar drone'ların İdlib'in güneyinde ılımlı muhaliflerin kontrolündeki Muazar bölgesinden geldiğini açıklasa da asıl kaynağın ABD olduğuna inanıyor.
Şam yönetimi 'El Nusra saldırdı' derken Rus yetkililer dört gündür hiç çekinmeden ve isim vererek sürekli ABD'yi işaret ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’dan Berlin’e demokrasi dersi 25 Nisan 2024 | 118 Okunma 200 yıllık çaba 20 yılda heba oldu 21 Nisan 2024 | 183 Okunma Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 98 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar