Hürriyet’in Satışına Kimler Üzüldü

Siyaset en fazla teşrik-i mesaisini medya ile yapar. Vatandaşa ulaşarak erki ele geçirme gayretinde olan siyaset kurumu, medyanın halk üzerindeki etkisini kullanarak amacına ulaşma gayretindedir. Medya da kendi doğruları ve...

Siyaset en fazla teşrik-i mesaisini medya ile yapar. Vatandaşa ulaşarak erki ele geçirme gayretinde olan siyaset kurumu, medyanın halk üzerindeki etkisini kullanarak amacına ulaşma gayretindedir.
Medya da kendi doğruları ve çıkarları yönünde bu sistemin bir parçasıdır. Öncelikle belirteyim tarafsız medya olduğunu düşünmemiz mümkün değil. Varsa öyle bir kurum çıksın “ben tarafsızım” desin.

Doğan medya grubunun satışı Türkiye’deki en büyük medya satışı olarak kayıtlara geçiyor. Aydın Doğan’ın satın almalar yaparak yeni kurumlar açarak kurduğu medya imparatorluğunu bir kalemde satması herkesi şaşırttı. Öyle ki bu karar Doğan Medya’nın amiral gemisi Hürriyetin başındaki Vuslat Doğan Sabancı’ya bile sürpriz oldu.

Eşofman ile Başbakan karşılatan, Manşetiyle hükümet deviren, Muhtar olup, olamayacaklara karar veren, Askeri cuntanın basın bülteni olan, Bir medya imparatorluğundan vazgeçmek elbette kolay değil. Bu gücün para ile ölçülemeyeceği ortada. Bu ani satış kararına en fazla üzülen de bozulan da Hürriyet’in eski yazarları. Bugün çoğunluğu Sözcü gazetesi çatısı altında çalışan eski Hürriyet yazarlarından farklı farklı tepkiler geldi. Kimisi kendini kovan eski patronuna “Oh olsun” dedi. Kimisi “Biz buraya güveniyorduk, vakti geldiğinde Tayyip Erdoğan’ı buradan yıkacaktık.” dedi. Kimisi çıktı “Hürriyet, zaten iktidarın gücü karşısında muhalif ruhunu kaybetmişti.” dedi, bir diğeri “Muhalif medyaya yaşam hakkı tanınmıyor.” iddiasında bulundu. Birbirine tezat ve anlaşılmaz iddialar havada dolaştı durdu.

Doğan Medya’nın satışı kararının kimleri üzdüğüne baktığımızda...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 99 Okunma O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 39 Okunma Ankara’nın Bağlarında Kimin Adı Var 18 Ocak 2019 | 130 Okunma İnsanların Hayatına Dokun! 19 Ekim 2018 | 4.782 Okunma “Yeni Havalimanı Yıkılsın!” 22 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar