Elhamdulillah

Günlerdir Kudüs ile yatıp, Kudüs ile kalkıyoruz. Gündüzümüz gecemiz, gerçeğimiz, rüyamız Kudüs oldu. ABD’nin Ortadoğu’daki temsilciliği İsrail’in, başkenti olarak tanımaya...


Günlerdir Kudüs ile yatıp, Kudüs ile kalkıyoruz. Gündüzümüz gecemiz, gerçeğimiz, rüyamız Kudüs oldu.

ABD’nin Ortadoğu’daki temsilciliği İsrail’in, başkenti olarak tanımaya kalktığı Kudüs için İslam dünyası seferber oldu. Açıkçası bunu beklemiyordum. İslam coğrafyasındaki ülkelerin ve liderlerin kendi derdine düştüğü bir dönemdeyiz. Bu ortada duran bir gerçek. Kim kafasını kaldırmaya çalışırsa ya darbe oluyor, ya iş savaş çıkıyor ya da dışarıdan müdahaleye uğruyor. Hal böyle olunca liderler de ülkelerinin menfaatini asgari düzeyde tutup “ezik ve büzük” oturuyorlar. Tabiri caiz midir bilmem ama bir “Müslüman mülayimliği” var.

Suriye, Arakan, Mısır, İran, Irak, Yemen vs… ve en son Katar meselelerine baktığımızda İslam ülkelerinin içinde bulunduğu durumu daha net görüyoruz. Ama Katar meselesinde olduğu gibi, Kudüs meselesinde de sancaktar olan Türkiye ABD’nin işi “oldu bitti”ye getirmesine müsaade etmedi.

Elhamdulillah diyoruz çünkü Türkiye’nin liderliğinde İslam dünyası “diriliş” hareketini başlatıyor. Elhamdulillah diyoruz, hilafetin sancağı İstanbul’dan tüm dünyaya sesleniyoruz; “Kudüs, Filistin’in Başkentidir. ABD Başkanının kararı barışa değil savaşa teşvik eder.”


Şimdiye kadar bu kadar büyük ölçekli tepkiler vermeyen, Erdoğan tarafından defalarca eleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı, yine Erdoğan’ın çağrısıyla Kudüs konusunda aynı çatı altında ABD ve İsrail’e karşı toplandı.

Kudüs üç semavi din için de önemli bir merkez. 2005’te vizyona giren Cennetin Krallığı filminde Selahattin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethi Hristiyanların gözünden anlatılmış, film büyük başarı yakalamıştı. Hristiyanlar Kudüs’ü o kadar önemsiyorlar ki mağlubiyetlerini bile film haline getirip dünyaya izlettiler. Filmde Selahattin Eyyubi Kudüs’ü fethediyor, şehirdeki Hristiyanların canına malına dokunmadan gitmelerine izin veriyordu.

1187’de Kudüs’ü Haçlı işgalinden kurtaran Kudüs Fatihi Eyyubi bugünler için bize azim verdi. Bugün de Recep Tayyip Erdoğan Kudüs’ü Siyonistlerin işgalinden kurtardı. Cezayir’in önemli gazetelerinden Lexpression’ın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için attığı ‘Kudüs’ün yeni Selahaddin'i’ başlığı durumu özetliyor zaten. Girişte de söylemiştik ya, hep birlikte bir daha Elhamdulillah…

NOT: Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda Pazar günü (17.12.2017) düzenlenecek olan Kudüs mitinginde buluşalım inşallah.

HAYIRLI CUMALAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 99 Okunma O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 39 Okunma Ankara’nın Bağlarında Kimin Adı Var 18 Ocak 2019 | 130 Okunma İnsanların Hayatına Dokun! 19 Ekim 2018 | 4.782 Okunma “Yeni Havalimanı Yıkılsın!” 22 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar