Dolar Bize Diz Çöktüremez

Her şeyden önce astsubayımızın eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık yavru Mustafa Bedirhan’ın şehadeti vicdan sahibi insanın yüreğini kanatmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hain terör...

Her şeyden önce astsubayımızın eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık yavru Mustafa Bedirhan’ın şehadeti vicdan sahibi insanın yüreğini kanatmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hain terör örgütünü lanetliyoruz.


Kimdir bu Rahip Brunson! Tutuklanma sebebi ne, nasıl iki “müttefik” ülke arasına derin bir kriz çıkartabiliyor. ABD’ye göre “Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan, masum bir inanç adamı” ABD’nin gözünde ne mübarek adammış diyoruz içimizden.

Neden tutuklandığına bakıyoruz “Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek.” Yani ajanlık. Devletlerin ajanlık faaliyetleri gayet normal karşılanır. Her devlet bu tür faaliyetlerle kendi ulusal güvenliğini sağlam tutmak ister. ABD’nin de bunu yapmasında hiçbir sakınca yok. Yakalanmadığınız sürece her türlü ajanlık faaliyetini yapabilirsiniz, yakalanırsanız da bedeline katlanırsınız. Twitter üzerinden “mahalle kavgası” çıkarıp, ortalık toz, duman olunca suçluyu aradan çekip çıkaramazsınız.

Gerilim ve tehditten beslenen ABD, kendi ayıbını ve beceriksizliğini ört bas etmek için “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali Türkiye’nin üzerine gelmeye çalışıyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yaptırım uygulanacağını açıklamaları siyasi krizden başka bir şey getirmez ve ABD’ye kaybettirir.


Tüm bu yaşananlara baktığımızda iş yine ekonomiye ve güç savaşlarına varıyor. 


Türkiye’nin Rusya ve Çin ile yakınlaşmasını istemeyen ABD, daima ekonomik suikastlarla Türkiye’nin önüne taş koymaya çalışıyor. Zamanlamaya dikkat! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Çin’deki temasları neticesinde 3.6 Milyar Dolarlık kredi için anlaşmaya vardığı gün, ABD Başkan yardımcısı Pence de “ABD, Türkiye’ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı.

Kredi haberi geldiğinde rahatlama yaşatan dolar, Trump ve Mike Pence’nin manasız çıkışlarından sonra yine gözünü yukarıya dikti. En nihayetinde de iki bakan hakkındaki sözde yaptırım kararı sonrasında dolar 5 TL psikolojik sınırını geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 99 Okunma O Halde; Hepimiz Ferman’ız 15 Şubat 2019 | 39 Okunma Ankara’nın Bağlarında Kimin Adı Var 18 Ocak 2019 | 130 Okunma İnsanların Hayatına Dokun! 19 Ekim 2018 | 4.782 Okunma “Yeni Havalimanı Yıkılsın!” 22 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar