Büyüyen ekonomi ve seçim

Büyüme konusu bugünlerde gene gündemde. Bir kez daha ülkenin büyümesi yönünde irade ortaya koyanlarla, istemeyenler arasındaki mücadele ibretle seyrediliyor. Maalesef geçen yıl yaşananlara bağlı söylediklerimiz...

Büyüme konusu bugünlerde gene gündemde. Bir kez daha ülkenin büyümesi yönünde irade ortaya koyanlarla, istemeyenler arasındaki mücadele ibretle seyrediliyor. Maalesef geçen yıl yaşananlara bağlı söylediklerimiz bir kez daha gerçekleşti ve inşaallah bundan sonra gerekli dersler ve tedbirler alınacaktır.
Büyümenin nüfus ve üretim merkezli iki temel dinamiği var. Türkiye ise yavaşlama eğiliminde olsa da artan nüfusuyla birlikte üretim artışına dayalı bir ekonomi stratejisi izlemektedir. Zaten bu bir zarurettir ve son yıllardaki başarı hikâyesinin arkasında da bu yatmaktadır.
Bu hafta açıklanan ekonomi paketini önemli buluyoruz. Yatırımlara vergi indiriminden sigorta prim desteğine, vadeli ithalattaki KKDF'den Ar-Ge faaliyetlerine yeni destek ve katkılara, Hazine destekli Kredi Garanti Fonu hacminin artırılmasına ve kapsamına imalatçı KOBİ'ler ile Kadın Girişimciler'in eklenmesine kadar ekonomik büyüme açısından yine birçok farklı noktayı düzenleyen bir paket oldu.
Burada en önemli hususlardan birinin KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması noktasında yapılacak düzenlemeler olduğunu düşünüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bin yılın şafağında 28 Eylül 2015 | 554 Okunma Piyasalar! Endişeye mahal yok 21 Eylül 2015 | 365 Okunma Yeni vitrin Yeni Türkiye 14 Eylül 2015 | 731 Okunma Sanal algı ve gerçekler 07 Eylül 2015 | 327 Okunma Ekonomi savaşları 31 Ağustos 2015 | 345 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar