Piyasalar! Endişeye mahal yok

Geçtiğimiz pazartesiden beri piyasalarda ülkenin ekonomik manada çıpasını kaybetme riskine dair çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı. Yok efendim ülkedeki son çıpa olan mali disiplin de tehdit...

Geçtiğimiz pazartesiden beri piyasalarda ülkenin ekonomik manada çıpasını kaybetme riskine dair çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı. Yok efendim ülkedeki son çıpa olan mali disiplin de tehdit altındaymış. Onun da artık kaybedilme ihtimali varmış. Dolayısıyla Türkiye ekonomisi sıkıntılı bir döneme giriyormuş.
Buna bir de o şahıs böyle söyledi, şu siyasi böyle dedi, bu küskün kişi şöyle dedi diyerek sözümona algı oluşturmaya çalıştılar. Bugün ülkede yaşanan süreçleri bir kısım medyanın farklı şekilde göstermeye çalışması gibi, ekonomide de benzer bir versiyonu izliyoruz aslında. 
Şimdi seçim aday listelerinin açıklanmasından sonra ise tam tersi yorumlar söylenir oldu. Ekonomide taşlar yerine oturdu, oturacak. Her şey çok güzel olacak, vs vs... Piyasa böyledir işte. Onun için istediğini aldığı müddetçe her şey iyi, aksi durumda da kötüdür hep. Ama yıllardır hoşuna gitmese de artık bilmesi gereken bir şey var ki, bu iktidar kendi döneminde elinden geldiğince ülke ekonomisi için en doğru olanı yaptı. Şahıslardan öte hep prensipleri çizgisinde kararlar aldı, ülkeyi yönetti. 
Piyasadaki arkadaşlar şunu da gayet iyi biliyor ki bu çıpa herhangi bir şahıs değil, bugüne kadar yaşanan tüm zor dönemlerde dahi mali disiplinden ödün vermeden aldığı cesur kararlarla ülkeyi bu noktaya getiren sağlam irade oldu. Ama bu çıpa illa bir kişiyse onun da kim olduğunu sokaktaki vatandaştan bile daha iyi bilmekteler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bin yılın şafağında 28 Eylül 2015 | 554 Okunma Piyasalar! Endişeye mahal yok 21 Eylül 2015 | 365 Okunma Yeni vitrin Yeni Türkiye 14 Eylül 2015 | 731 Okunma Sanal algı ve gerçekler 07 Eylül 2015 | 327 Okunma Ekonomi savaşları 31 Ağustos 2015 | 345 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar