Geçmiş zaman olur ki!

Geçtiğimiz günlerde televizyon karşısında canlı yayında koalisyon açıklamalarını dinlerken "Son dakika" ibaresiyle bir şehrimizde gerçekleşen saldırıda şehit haberini görüp, aynı anda...

Geçtiğimiz günlerde televizyon karşısında canlı yayında koalisyon açıklamalarını dinlerken "Son dakika" ibaresiyle bir şehrimizde gerçekleşen saldırıda şehit haberini görüp, aynı anda ekranın alt bandında geçen borsanın düştüğü ve döviz kurunun yükseldiği bilgisini okuyunca, tam da 90'lı yılların medya iklimine döndüğümüzü düşündüm.
Geçmiş zaman var, zaman var...
Ne kadar da benziyordu o günlere bu gördüğüm resim.
Gerçekten de öyle miydi, o günlere mi dönmüştük? Bu kadar kısa sürede ülkenin tekrar o yıllara dönmesi mümkün müydü? 6 Haziran'dan bugüne yaklaşık 2.5 ay geçmiş olmasına rağmen toplumsal resim bu kadar değişmiş olabilir miydi?
Algı ve psikoloji her ne kadar bu yönde olsa da, bu kadar kısa sürede tüm kamuoyu ve toplumu etkilemeyi başarsa da cevabı hayır. Nitekim Türkiye, gerek devletin sahip olduğu kurumsal ve askeri güç, gerek mikro ve makro düzeyde ekonomik göstergeler, gerek siyasetinde sahip olduğu liderlik ve ferasetli duruş ve gerekse de toplumsal farkındalık olarak o günlerden fersah fersah ileri düzeyde. Bunu bilmek şu an için her şeyden önemli.
Ama bir yanda terör saldırıları, diğer yanda malum medyanın terörü ve teröre destek verenleri şirin gösterme çabaları, öbür yanda ekonomiye zarar vermek için dolar, faiz ve borsada her türlü manipülasyon uğraşları ve nihayetinde alçak ve ucuz tetikçilerle medya yöneticilerini güya tehdit edip korkutmaya çalışmalar... Sonuç? Biz bu oyunu çok iyi biliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bin yılın şafağında 28 Eylül 2015 | 554 Okunma Piyasalar! Endişeye mahal yok 21 Eylül 2015 | 365 Okunma Yeni vitrin Yeni Türkiye 14 Eylül 2015 | 731 Okunma Sanal algı ve gerçekler 07 Eylül 2015 | 327 Okunma Ekonomi savaşları 31 Ağustos 2015 | 345 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar