Kemalîler İle Korowailer

Kemalî ve Korowai Kabilesi... 'İrtica', Kemalîlere, 'Khakhua'daKorowailere göre  'kötü ruh'... " Korowai Kabilesi, Endonezya'nın Batı Papua Bölgesi'nde yaşıyor. Korowai Kabilesi yaklaşık üç bin yerliden...

Kemalî ve Korowai Kabilesi...

'İrtica', Kemalîlere, 'Khakhua'daKorowailere göre  'kötü ruh'...

" Korowai Kabilesi, Endonezya'nın Batı Papua Bölgesi'nde yaşıyor. Korowai Kabilesi yaklaşık üç bin yerliden oluşuyor. Modern hayattan tamamen uzak duran Korowai'ler ormandan buldukları bitkiler ve avladıkları hayvanlarla karınlarını doyuruyor. Korowai'ler giysi kullanmıyor. Kabiledeki herkes yapraklarla ya da köyü ziyaret edenlerin bıraktığı bez parçalarıyla örtünüyor. (Örtünmek yasak değil.) Korowai'ler doğal felaketler ve hayvanlardan korunmak için evlerini 50 metre yükseklikteki ağaçların üzerine inşa ediyor. 50 metre yükseklikteki evlerde yaşayan bu insanlar, yürümeden önce tırmanmayı öğreniyor. 

Korowai Kabilesi diğer yamyamlardan biraz farklı. Çünkü Korowai'ler Khakhua adını verdikleri kötü ruhun varlığına inanıyor. Halk, Khakhua olduğuna inandığı erkekleri öldürüyor. Şayet Khakhua olarak adlandırılan kişi ölmek üzereyken bir erkeğin adını söylerse; bir sonraki kurban, o oluyor. 

Kadınlar için Korowai Kabilesi'nin bulunduğu bölgeyi ziyaret etmek sorun değil. Çünkü kadınlar'kötü ruh' olarak nitelendirilmiyor. Şayet bir erkek bu bölgeyi ziyaret edecekse dikkatli olmasından fayda var. Şans eseri sizi  'kötü ruh' olarak ilan edebilirler.

Kabilede bağlılık duygusu son derece yüksek... Kabileden ayrılıp bir başka yere gitmek, aile büyüklerince doğru karşılanmıyor." (Yeni Akit, 06.5.2017)

Kemalî  Kabilesi ise Kuzey Yarımkürede 26 - 45 derece Doğu Paralelleri (boylamları) / 36 - 42 derece Kuzey Paralelleri (enlemleri) arasında  yaşıyor.

Kemalîler, Uygarlarca yerlihalktan devşirilen, kendilerinden olmayanları cahil, yobaz, örümcek kafalı olmakla yaftalayan bir kabile. Uygarların verdikleriyle ve halktan hortumladıklarıyla beslenirler. Kendini halktan üstün gören Kemalîler,  Korowailerin aksine kadınları da 'kötü ruh' olarak nitelendiriyorlar.Kadınların örtünmelerine asla izin vermezler. Örtünenleri tecrit ederler. Onları'ikna Odaları' adını verdikleri yerlerde cezalandırır, kitlesel törenlerde üzerine işeme eylemleriyle kötü ruhtan kurtarma ayinleri düzenlerler. Erkeklerin kamusal alanda ( kutsal yerlerde)  sakallı ve  bıyıklarının dudak hizasını, ense saçlarının da yakayı geçmesine asla müsaade etmezler.

Kemalî kazanımlarını muhafaza etmek ve ahaliyi kötü ruhlardan (irtica) korumak için 10 yıl aralıklarla düzenli olarak KontrollüDevrimsel Törenler düzenlerler. Bu törenleri'bayram' olarak kutlarlar.  Kötü ruhun (irtica) girdiğine inandıkları kadınları, erkekleri, 'arındırma,aydınlanma' sürecinden geçirirler. Tanrı Umde'nin buyruklarına muhalif olanları hoşgörüyle karşılamazlar. Umde'ye şirk koşanları Devrimbaz Kodamanların Kontrollü Yüksek Adalet Divanı'nda boğazlarlar.

'İrtica' girdiğine inandıkları kişilerin ait oldukları toplulukları, klikleri de kabileden dışlarlar. Kabilede Umdesel bağlılık çok kuvvetlidir. 'Mürteci'yerli halktan korunmak için onlarca metre yüksekliği olan Rezidans adını verdiklerigüvenlikli Çelik Kafeslerde yaşarlar. İstedikleri istikamette hareket etmeyenleri darağacında sallandırmakla denize dökmekle tehdit ederler.

Komite/ Konsey adını verdikleri seçkin bir 'güruh' tarafından yönetilmeyi şeref kabul ederler.

Gayri Kemâlîlere yönelik her türlü baskıya açık bir toplumdur.

"Yaşamsal hak Kemalîlikle kaimdir."

Mürteci ilan edilen herkesin 'Kaba Taş' sunaklarında kötü ruhtan arındırma törenlerine tabi tutulma hakkı vardır. Bu haktan vazgeçme teklif dahi edilemez. Bu anlayış kabilenin en 'yaşamsal' umdesidir.

Şans eseri "Mürteci" ilan edilmeyebilirsiniz.

Kemalî ve Korowai Kabilesi...

Hangisi daha Yamyam?..

Ya da hangisi daha "Çağdaş"?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaos planı 03 Eylül 2018 | 3.494 Okunma Sultan Alpaslan ve çağdaş Diyojenler 27 Ağustos 2018 | 149 Okunma Proje örgütler / Toplum mühendisliği 20 Ağustos 2018 | 182 Okunma Stratejik düşmanlar 13 Ağustos 2018 | 161 Okunma 'Papaz Brunson'ı hapiste tutma' 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar