John Bass İstanbul'a yürüyecek mi?

Etki ajanlığı, casusluktan daha etkili.Etki ajanları devredeler. ABD, etki ajanlığını  resmi kaynaklarında şöyle açıklıyor : "Toplumun karar alma ve düşünme süreçlerini yabancı istihbarat...

Etki ajanlığı, casusluktan daha etkili.

Etki ajanları devredeler.

ABD, etki ajanlığını  resmi kaynaklarında şöyle açıklıyor : "Toplumun karar alma ve düşünme süreçlerini yabancı istihbarat örgütlerinin desteğiyle yöneten kişi." Bu ajanların tespiti ise oldukça zor. Bundan dolayı casuslardan daha değerliler. Gazeteci, siyasetçi, aktivist, din adamı, kanaat önderi etiketiyle çok rahat hareket edebilmekteler. FETÖ'nün 'dinler arası diyalog' girişimi bunun en bariz örneğidir.

FETÖ'nün, "başörtüsü furuattır, imam-hatipler miadını doldurdu kapatılabilir, İsrail otorite, Ondan izin alınmalıydı, Haçlılar sizin canlarınıza mallarınıza namusunuza saldırmazlar, " ifadeleriyle  darbe girişimine;  'tiyatro, kontrollü darbe' demesi de  etki ajanlığıdır.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert : "İlişkilerimizin düzelmesi,Türkiye'nin tavrına bağlı. Tutuklu çalışanlarımızın ( Hikmet Topuz)bir an önce serbest bırakılması diyalog için iyi bir başlangıç olacak." derken malum Genel Başkan da (Metin Topuz'un da içinde olduğu iddia edilen)  MİT Tırları olayında tutuklanan ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılan, cezası bir üst mahkemece bozularak yeniden yargılanmasına karar verilen,  gazeteci/ milletvekili sanık  Enis Berberoğlu'nun  İğne ucu kadar suçu olmadığından derhal serbest bırakılmasını istiyor. Aynı suçtan yargılanan  firarî Can Dündar için de benzer kampanyalar düzenlemişlerdi.  

Etki ajanlığından  FETÖ’nün medya yapılanması davasında tahliye olduktan sonra haklarında “Anayasal düzeni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından soruşturma açılan Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 13 kişiden 12’si tutuklanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaos planı 03 Eylül 2018 | 3.492 Okunma Sultan Alpaslan ve çağdaş Diyojenler 27 Ağustos 2018 | 144 Okunma Proje örgütler / Toplum mühendisliği 20 Ağustos 2018 | 177 Okunma Stratejik düşmanlar 13 Ağustos 2018 | 158 Okunma 'Papaz Brunson'ı hapiste tutma' 06 Ağustos 2018 | 4.481 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar