Sayın Cumhurbaşkanı, hangi Türkiye’yi tasarlıyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı, Son zamanlarda yaptığınız kimi yorumlar ve bunlarla ilişkili gördüğüm bazı uygulamalar beni size bu açık mektubu yazmaya itti.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Son zamanlarda yaptığınız kimi yorumlar ve bunlarla ilişkili gördüğüm bazı uygulamalar beni size bu açık mektubu yazmaya itti.

YILIN SON İKİ AYINA YAYILAN İMAJ ÇABALARINIZ

Açık açık “18 yılda fikri iktidarımızı tesis edemedik” diye şikâyet ettiniz. Sonra bu uğurda “fikri iktidar” için yeni bir sanat vakfı kurdunuz ve sözcünüz olarak hareket eden İbrahim Kalın da bu vakfın yönetim kurulunda yer aldı. Hedefiniz “Kadim medeniyetimizin yapıtaşları ve değerleriyle beslenen evrensel bir kültür sanat anlayışından güç alarak eğitim ve üretim odaklı yaklaşımı ile Türkiye’nin kültür-sanat ekonomisine katkı sağlamak” olarak açıklandı. Çevrenizde yalnız siyasi ve maddi güç arayışına girmiş insanlar olduğunda, dünyada saygın bir imaj elde edilemediği gibi, ülkenin içinde de güven oluşamadığı belli oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Venedik Bienali: Nil Yalter. Marco Polo, Gülsün, 9başlı Ejderha vs… 25 Nisan 2024 | 66 Okunma Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024 | 53 Okunma CHP’de kavga çıkarmaya uğraşan çaresizler! 11 Nisan 2024 | 188 Okunma 'Türk Baharı' CHP ile sandıktan çıktı 04 Nisan 2024 | 205 Okunma Kritik iki gün: Pazar ve salı 28 Mart 2024 | 403 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar