Savaş, müzakere ve barış

Şanlıurfa’da yaşananlardan sonra birçok hayvansever ve dernek kente akın etti.

SAVAŞ

Şanlıurfa’da yaşananlardan sonra birçok hayvansever ve dernek kente akın etti. Geçen yazımda yazdığım halkın karşı karşıya gelme durumu birebir yaşandı. Oraya gidenlerden aktarılanlar: sokakta en fazla 3-4 köpeğe rastladıkları, barınakların hasta yavrularla dolu olduğu, havanın 40 derece olduğu şehirde hayvanlara bir kap suyun çok görüldüğü… Buket Özgünlü’yü varillerden yaptığı trene engelli köpekleri bindirip, göremedikleri yerlere götürerek, onların hayatına en tatlı şekilde dokunduğu haberlerinden hatırlarsınız. Ben kendisini uzundur sosyal medyada @kopekvelisiii hesabından takip ederim; çoğu engelli birçok köpeğe yaşam alanında yuva açmış, yüzlerce köpeğe besleme yapan, nerede muhtaç hayvan varsa oraya koşan, devletten ruhsatını ve onayını almış Yaşama Tutunan Patiler Derneği’nin kurucusu, küçücük bir çocuğu olan bir anne. Şanlıurfa’daki Siverek barınağına gittiğinde, bir kısmı yavru olan ama hepsi hasta ve kötü durumdaki 29 köpeği barınağın tutanakları ile sahipleniyor ve barınak yetkililerinin yardımıyla araçlara yüklenen köpekler Ankara’ya doğru yola çıkıyor. Maalesef 3 köpek dayanamayarak yolda ölüyor, yapılan inceleme sonucunda kuduz tespit edilmiyor.

26 köpek hemen kliniklere giriş yapıyor ve tedavileri başlatılıyor. Asıl olaylar ondan sonra başlıyor. Özgünlü gözaltına alınıyor ve ardından tutuklanıyor. 26 köpek kliniklerden çıkarılıp ABB tarafından tedbir ve koruma amaçlı götürülüyor. Etrafa nefret ve kin yaymaya çalışanlar, kuduzlu köpeklerin kaçırılıp Ankara’ya getirildiğini iddia ediyor. Bazı konuşma gruplarında Ankara’da sokakta gördükleri tüm “it”leri “itperest”lerle birlikte itlaf edeceklerini, her türlü sopa, ateşli silah, zehir, çivili sosis temin edebileceklerini söyleyen ve Özgünlü’nün yaşam alanını hedef gösteren gruplar türüyor. Bu arada Eros’u öldüren adam tatillerde gezerken yüzlerce cana can olan bir kadın tutuklanıyor.

Merkez medya yalan haberlerle kaynıyor. Buna karşılık, Özgünlü’nün arkasında gönüllü bir avukat ordusu, hayvanseverler ve dernekler var. Ve Şanlıurfa Belediyesi’nden, Gaziantep Belediyesi’nden bu şehirlerde kuduz ve karantina olmadığına dair resmî açıklamalar geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FETÖ yobazının yaşattıkları kime ders oldu? 24 Ekim 2024 | 131 Okunma FETÖ darbesi, Sinan Ateş-Narin cinayetleri ve diğer şizofrenik durumlar 17 Ekim 2024 | 461 Okunma Cinayetleri yalnız şu şekilde durdurabiliriz: 10 Ekim 2024 | 194 Okunma Cinayetleri yalnız şu şekilde durdurabiliriz 10 Ekim 2024 | 136 Okunma Bir sosyal medya filozofu, Güneri Cıvaoğlu ve Ajda 03 Ekim 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar