Mustafa Kemal’in ‘iddia oranı’ 1919’da kaç çıkabilirdi?

İnsan denilen canlının bir beyni var. Her beynin de bir kapasitesi. Steve Jobs’un, Einstein’ın, Leonardo’nun beyni ile olağan faninin beyni bir değil.

İnsan denilen canlının bir beyni var. Her beynin de bir kapasitesi. Steve Jobs’un, Einstein’ın, Leonardo’nun beyni ile olağan faninin beyni bir değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Savaşta da siyasette de durum farklı değildir. Devlet adamı vardır, başkan vardır, önder vardır ya da başkancık, öndercik vardır. Beynin kapasiteleri öyle kas gücü gibi geliştirilemez. Olsa olsa zamane hapları ile hafızanızın güçlendirildiğine veya bazı oyunlarla beyin hücrelerinizin canlı kaldığına inanırsınız, inandırılırsınız. Geçmişte Büyük İskender, Cengiz Han, Fatih Sultan Mehmet ya da Gandhi, Castro, Kennedy gibi beyinler tarihe damga vurmuşlardır.

Atatürk’ün sekiz katmanlı olağandışı beyni

Bizim önderimize gelince, devrimci kimliğiyle ve sekiz ayrı katmanla çalışan beyniyle, nasıl birbirinden o kadar farklı alanlarda ancak Leonardo da Vinci ile kıyaslanabilir bir ruh olarak faaliyet gösterebildiği, normal insanların kolay kolay algılayabileceği bir durum değil! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kritik iki gün: Pazar ve salı 28 Mart 2024 | 387 Okunma Fenerbahçe’nin Kritik Kararı ve Hayati Hatırlatmalar 21 Mart 2024 | 759 Okunma Güven duygusunun yok edildiği ülke... 14 Mart 2024 | 164 Okunma Siyasilerin ötesinde, kitle örgütlerinin bilinç kaybı ve... Sarıyer! 07 Mart 2024 | 151 Okunma İlkokul matematiği bilmeyen siyasilere... 29 Şubat 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar