İktidar her nefesten suç üretme peşinde!

İktidar her nefesten suç üretme peşinde!

İktidar ciddi rahatsızlıklar yaşıyor. Başkanlık yarışında Erdoğan’ın rakibinin belirsizliği, bir boksörün hayali şekilde gölge boksu yapmasına benziyor. Bu duruma ek olarak ekonominin baş aşağı gittiğine dair yurtiçi ve yurtdışında yaygın olan yorumlar ve rakamlar, anketlerde sürekli olarak Cumhur İttifakı adına alarm zilleri çalıyor olması, AKP içindeki görüş ayrılıkları ve tereddütler, bunların her biri çaresizlik içinde yürütülmeye çalışılan ama artık ciddi olarak su aldığını herkesin bildiği bir iktidar gemisinin dışarıya yansıyan belirtilerinden bazıları... Bu nedenle gündem değiştirmek amacıyla geçmişteki kavgaları 40-50-60 yıl sonra yeniden kanayan yara haline dönüştürmeye çalışıyorlar.


 Kılıçdaroğlu’nun el hareketini bile o çaresizliğin bir cankurtaran simidi gibi görüp olmadık yerlere çekmeye çalışmış olmaları, içinde kıvrandıkları bu sendromun bir parçası. Duayen bir gazeteci dostumun söylediği gibi “Şayet bu hareket ayıplı bir hareket olsaydı iktidarı destekleyen gazeteler bunun boy boy fotoğraflarını birinci sayfalarında rahatlıkla yayımlayabilirler miydi? Muhalefet bu basit soruyu sormayı unuttu” Doğru söze ne denir? Bu arada basına sızan haberlere göre Erdoğan bu konu üzerinden kendi grubuna çok kızmış ve “Üstüne gidip bir kınama cezası bile çıkaramadınız Meclis’ten” mealinde sözlerle kendi milletvekillerine ağır eleştiri getirmiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024 | 51 Okunma CHP’de kavga çıkarmaya uğraşan çaresizler! 11 Nisan 2024 | 186 Okunma 'Türk Baharı' CHP ile sandıktan çıktı 04 Nisan 2024 | 205 Okunma Kritik iki gün: Pazar ve salı 28 Mart 2024 | 403 Okunma Fenerbahçe’nin Kritik Kararı ve Hayati Hatırlatmalar 21 Mart 2024 | 762 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar