Covid yılı bile kadın cinayetlerini azaltamadı!

Bu arada, CHP milletvekilinin Muğla’da katledilen Pınar Gültekin’in babasına telefon ederek “Şikâyeti geri çek” dediği yönünde gündemi meşgul eden iddialar hakkında parti, objektif değerlendirmeyle birkaç gün içinde acilen bu durumu netleştirmelidir!

Sevgili okurlarım,

İtiraf edeyim, aslında yine gündemdeki siyasi konulardan birini yazmıştım bugün sizlere... Türkiye’nin bitmez tükenmez çileli politik hayatının, içi mantıksızlık ve gerilim yüklü konularından birini.

Sonra, o yüzümüzü kızartan iğrenç ve vahşi kadın cinayetleri yine üzerimize yağmaya başladı. Aslında biliyorsunuz, bu cümle de yanlış; çünkü kadın cinayeti olmayan bir gün yaşarsak, o günü “istisna” diye not ediyoruz! Şiddet, ister ölümle sonuçlansın ister sonuçlanmasın, her koşulda asla kabul edilmeyecek bir davranış. Bazı zamanlarda ise erkek vahşetinin utanmazlık ve acımasızlık dozu, bizleri yaşadığımıza ve insan olduğumuza pişman eden zirvelere yükseliyor! Yani günlük siyasi ve ekonomik kavgaların ortasında, sürekli bir döngü olarak işlenen kadın cinayetleri birden mesela aynı gün 3-4 adede ulaşarak insanların sabrını taşırıyor! Yalnız iki gün önce yine üç kadınımız yaşamdan koparıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayatınızda kaç tıkanıklık var? 22 Mayıs 2025 | 57 Okunma Yoksa bu bir savaş bildirisi mi? 15 Mayıs 2025 | 156 Okunma Sokaktaki kediden lidere kadar her yer şiddet! 08 Mayıs 2025 | 77 Okunma Dünyanın sahte demokrasi parodileri (Trump ve ötesi) 01 Mayıs 2025 | 42 Okunma Subianto-Nutuk-Abdullah amcamız! 24 Nisan 2025 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar