Ak Parti ve Kürtler

İyi hatırlıyorum, AK Parti ilk kurulduğu dönemlerde bölgenin sorunlarına ilişkin kapsamlı bir kamuoyu araştırması yapmıştı. Halk, bu araştırmada talep ve beklentilerini dile getirmişti. Bu araştırma...

İyi hatırlıyorum, AK Parti ilk kurulduğu dönemlerde bölgenin sorunlarına ilişkin kapsamlı bir kamuoyu araştırması yapmıştı. Halk, bu araştırmada talep ve beklentilerini dile getirmişti. Bu araştırma sonucunda halkın talepleri arasında birinci sırada “OHAL'in kaldırılması” çıkmıştı.

Dile kolay…

OHAL uygulamalarından çok çekmiş bir halktan bahsediyoruz.

Kürtler, yıllarca olağanüstü koşullarda yaşadı. O yıllar, devletin bir ata sporu olarak günde 3 öğün “rutin dışına” çıktığı yıllardı. Faili meçhuller, cinayetler, işkenceler, keyfi yol kesmeler Kürtleri canından bezdirmişti. Bu yüzden en çok istedikleri şey OHAL'in kaldırılmasıydı.

Derken AK Parti kuruldu ve yanlış hatırlamıyorsam iktidara geldiğinin 1. ayında OHAL'i kaldırdı. Kürtler, AK Parti iktidarının henüz ilk ayında rahat bir nefes almış oldu.

AK Parti'nin sonraki yılları da demokratikleşme hamleleriyle geçti. Reformist ve devrimci yönüyle ön planda olan AK Parti, Kürt meselesine ilişkin bugüne kadar atılmayan tüm adımları attı. Ezberleri bozdu. Radikal kararlar alarak dokunulmamış ya da dokunulmaya cesaret edilememiş noktaların tamamına dokundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sermaye sahibi! 14 Ağustos 2018 | 3.196 Okunma TRT’ye kimler operasyon çekiyor? 07 Ağustos 2018 | 2.757 Okunma Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan 31 Temmuz 2018 | 5.888 Okunma Kürt seçmen ne mesaj verdi? 26 Haziran 2018 | 1.285 Okunma Yeni dönemin şifreleri 05 Haziran 2018 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar