AK Parti kongrelerinde süreç nasıl işleyecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin başına geri döndüğünde partisiyle ilgili yaptığı en önemli vurgu “metal yorgunluğu” vurgusuydu. Erdoğan, üç yıl ayrı kaldığı partisinde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin başına geri döndüğünde partisiyle ilgili yaptığı en önemli vurgu “metal yorgunluğu” vurgusuydu. Erdoğan, üç yıl ayrı kaldığı partisinde bazı kaymalar olduğunu gözlemledi ve bunu partisine üye olduğu andan itibaren dile getirmeye başladı. Ne var ki, Erdoğan'ın “metal yorgunluğundan” kastettiği şeyi bazı kesimler yanlış yorumladı. Üst üste seçimlere girmenin teşkilatları yorduğu ve bu yorgunluk neticesinde boşluklar, isteksizlikler oluştuğu dile getirildi. Oysa Erdoğan'ın metal yorgunluğundan kastı bunların hiç birisi değil! Erdoğan tam olarak bir “yapı bozumundan” bahsediyor. Bunu bazı teşkilatların “eksen kayması” olarak da değerlendirmek mümkün. Buradan hareketle önümüzdeki kongre sürecinde yapılacak değişiklikleri bu minval üzere değerlendirmek gerekiyor.

Erdoğan, özellikle teşkilat buluşmalarında yaptığı konuşmalarda değişim sürecinisık sık dile getiriyor, Mart 2019 ve Kasım 2019 seçimlerinin önemine vurgu yapıyor.

İstanbul teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programında şöyle dedi Erdoğan:

“Teşkilat başkanlığımız hazırlıklarını yapıyor, bayramdan sonra artık gerek illerde, gerek ilçelerde ve gerekse beldelerde kongreler silsilesi içerisinde çalışmalarımızı başlatacağız. Bu yılsonuna kadar çalışmaları hızla tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız. İstiyoruz ki bu metal yorgunluğunu giderelim, çok daha güçlü şekilde 2019 Mart'ına, Kasım'ına hazırlanalım. Bu bizim çok çok önemli”

Erdoğan, toplumun nabzını çok iyi tutan bir siyasetçi. Bugüne kadar girdiği tüm seçimleri kazanması halkla kurduğu derin bağın bir sonucu. Erdoğan'ın bir diğer özelliği de seçmenlerin seçimlerde verdiği mesajları ve sandıktan çıkan sonuçları il il, ilçe ilçe, belde belde analiz ettirerek halkın talepleri doğrultusunda rota çizmesidir.Erdoğan, 1 Kasım ve 16 Nisan seçimlerinde halkın vermiş olduğu mesajları çok net algılamış durumda. Bu nedenle hem halkın verdiği mesajların gereğini yerine getirmek hem de yüzde 50+1'e hazırlık yapmak için teşkilatlarını yenilemeyi, yapı bozumuna uğrayan, geldiği yeri unutan, halkla bağını koparan, dünya ihtiraslarının peşinden koşan, makam, mevki sarhoşluğuna kapılan ve imtihanı geçemeyenleri değiştirmeyi planlıyor.

Bu kapsamda AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında teşkilatlarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapılıyor. İl ve ilçe teşkilatlarında “metal yorgunluğuMR'ı” çekiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sermaye sahibi! 14 Ağustos 2018 | 3.196 Okunma TRT’ye kimler operasyon çekiyor? 07 Ağustos 2018 | 2.757 Okunma Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan 31 Temmuz 2018 | 5.888 Okunma Kürt seçmen ne mesaj verdi? 26 Haziran 2018 | 1.285 Okunma Yeni dönemin şifreleri 05 Haziran 2018 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar