Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan

16 Nisan referandumu kampanyalarında kurulan cümlelerin ana teması “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye’nin paradigma değiştireceği” idi. Bu aynı zamanda kökten bir paradigma değişimini de ima ediyordu....

16 Nisan referandumu kampanyalarında kurulan cümlelerin ana teması “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye’nin paradigma değiştireceği” idi. Bu aynı zamanda kökten bir paradigma değişimini de ima ediyordu. Zira parlamenter sistemin defektif yanları Türkiye’nin dünya ölçeğinde geri kalmasını sağlıyor ve Türkiye’yi zayıflatıyordu.

Başkan Erdoğan, tüm eleştirilere rağmen, etrafındaki bazı siyasetçilerin bile karşı çıktığı Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden hiçbir zaman vazgeçmedi. Kimileri başkanlık sisteminin Başkan Erdoğan’ın tarzı siyasetine son yıllarda girdiğini düşünse de aslında gerçek böyle değil. Başkan Erdoğan, 90’lı yıllardan itibaren başkanlık sistemini savunan ve mevcut parlamenter sistemin hastalıklarını doğru teşhis eden bir isim olarak karşımızda duruyor. Arşivler, Başkan Erdoğan’ın başkanlık sistemi ile ilgili gelecek tasavvurundaki istikrarını ve kararlılığını ispatlıyor.

Başkan Erdoğan, siyasete girdiği ilk yıllardan itibaren “başkanlık sistemiyle Türkiye’yi iki dar gömlekten kurtaracağının” farkındaydı.

Türkiye’nin yırtıp atması gereken dar gömleklerden ilki “Sömürgeci dar gömleği” idi…

İkincisi ise “Batılı/Kemalist ittihatçı gömlek”!

Bu dar gömlekleri Türkiye’ye giydiren iki kanatın temsilcileri yüzyıl boyunca işbirliği yaptı ve Türkiye’nin bu zengin coğrafyada zayıf ve cılız bir ülke olarak var olması için el ele verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sermaye sahibi! 14 Ağustos 2018 | 3.196 Okunma TRT’ye kimler operasyon çekiyor? 07 Ağustos 2018 | 2.759 Okunma Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan 31 Temmuz 2018 | 5.889 Okunma Kürt seçmen ne mesaj verdi? 26 Haziran 2018 | 1.285 Okunma Yeni dönemin şifreleri 05 Haziran 2018 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar