Malazgirt’te aslında ne oldu?

1071'de Sultan Muhammed Alparslan'ın Bizans'a karşı kazandığı zaferin 946. Sene-i Devriyesi için düzenlenen kutlama etkinliklerini bizzat yerinde görmek, oradaki havayı teneffüs etmek ve zaman ve mekânı yeniden idrak etmek...

1071'de Sultan Muhammed Alparslan'ın Bizans'a karşı kazandığı zaferin 946. Sene-i Devriyesi için düzenlenen kutlama etkinliklerini bizzat yerinde görmek, oradaki havayı teneffüs etmek ve zaman ve mekânı yeniden idrak etmek için Cuma günü öğlen saatlerinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Muş Malazgirt'e gittik. Muazzam bir hazırlık yapılmıştı. Bilal Erdoğan ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın öncülüğünde dönemin savaş koşulları Malazgirt meydanına yansıtılmış, çeşitli etkinlik alanları oluşturulmuştu. Fetih kupası okçuluk yarışmalarından at üstünde ok atma etkinliklerine kadar dönemin ruhunu yansıtan sportif faaliyetlerin olduğu, kıl çadırlarının kurulduğu büyük bir alan hazırlanmıştı.

Öte yandan Malazgirt'e gelecek gençlerin 1071'de yaşanan savaşın sebep ve sonuçlarının ve kazanılan fetih sonrasında tarihin yönünün ne yöne doğru evrildiğinin anlatılması için sinevizyon gösterileri, tanıtım videoları, broşürler ve çeşitli materyaller özenle hazırlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haftalar öncesinden Malazgirt ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar buraya olan ilgi ve beklentiyi arttırmış, hazırlıklar da bu doğrultuda yapılmıştı.

Malazgirt Ovası'nda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü.

Bilal Erdoğan, standların, yarış alanlarının, konser sahnelerinin ve çadırların bizzat başına gidip eksikleri tamamlıyor, tüm detaylarla ilgileniyordu. Tüm bunların yanı sıra Bilal Erdoğan, çevreden gelen gençlere de “tarihsel bilinçlendirme” adına sohbetler yapıyordu.

Ayrıca Muş ve ilçeleriyle kardeş belediye olan Keçiören Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başakşehir Belediyesi de etkinlikler için gerekli katkıyı ziyadesiyle sağlamaya çalışıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sermaye sahibi! 14 Ağustos 2018 | 3.196 Okunma TRT’ye kimler operasyon çekiyor? 07 Ağustos 2018 | 2.759 Okunma Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan 31 Temmuz 2018 | 5.889 Okunma Kürt seçmen ne mesaj verdi? 26 Haziran 2018 | 1.285 Okunma Yeni dönemin şifreleri 05 Haziran 2018 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar