"Zillet, Adiler, Vatan Hainleri…"

AK Partili TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Meclis Kütüphanesiyle ilgili bir tanıtım programında çok güzel açıklamalarda bulundu.Bakın Bilgiç neler diyor:"Bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu bir...

AK Partili TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Meclis Kütüphanesiyle ilgili bir tanıtım programında çok güzel açıklamalarda bulundu.

Bakın Bilgiç neler diyor:

"Bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu bir dönemde, ülkemizde okuma alışkanlığının yeterince yüksek olmadığını üzülerek gözlemliyoruz. Televizyon ve internete ayırdığımız zamanı kitaba ayıramıyoruz. Gün içinde televizyona ortalama 6, internete ise 3 saat ayırıyoruz, Kitap okumak için ayırdığımız süre ise sadece bir dakika! Bu sebeple çocuklar başta olmak üzere, toplum genelinde okuma kültürünün geliştirilmesi yönünde çok daha fazla gayret göstermemiz gerekmektedir."

Son derece doğru tespitler, küresel anlamda iletişim teknolojileri son derece ilerlemiş, dolayısıyla da bilgiye erişim artmış durumda. Türkiye de bu açıdan hatırı sayılır bir internet erişimine sahip… Ancak nitelikli bilgiye ulaşamıyoruz.

Bilgiç açıklamalarına devam ediyor:

"Teknoloji devrimine rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba olan ilginin hiçbir zaman azalmadığını görüyoruz. Ülkeler arasında yapılan mukayeseli araştırmalara göre, geri kalmış ülkelerde insanların kitaplara ulaşımı sınırlıdır."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar