Türkiye "Faili Meçhul" ile yüzleşemiyor mu?

Alman haber ajansı Deutsche Welle (DW) dün yaptığı masa başı haberde Türkiye'nin faili meçhul cinayetler ile yüzleşemediğini, yüzlerce dosyanın örtbas edildiğini ileri süren bir metin yayınladı.DW...

Alman haber ajansı Deutsche Welle (DW) dün yaptığı masa başı haberde Türkiye'nin faili meçhul cinayetler ile yüzleşemediğini, yüzlerce dosyanın örtbas edildiğini ileri süren bir metin yayınladı.

DW Türkiye ofisi tarafından "Türkiye 'faili meçhul' ile yüzleşemiyor" başlığıyla yayınlanan haberde önemli iddialara yer veriliyor.

Metnin analizi yapıldığında, Batı medyasının Türkiye'deki olayları çarpıtmasına çok güzel örnekler verilmiş:

"Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden 3 yıl geçti. Türkiye'de işlenen pek çok siyasi cinayette olduğu gibi, Elçi'nin öldürülmesi de 'faili meçhul' kalma tehlikesi ile karşı karşıya."

Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği olay "siyasi bir cinayet" olarak tanımlanırken, aynı olayda şehit düşen 2 polis memurundan hiçbir şekilde söz edilmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.108 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.312 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar