Şehidiyle davalık olan Devlet!

Mehdi Uzun... 4 yıllık üniversite mezunu... Pırlanta gibi bir çocuk; vatansever, cesur, atılgan. Üniversiteyi bitirdikten sonra özel harekâtçı olmaya karar veriyor. Görev yeri İstanbul'a çıkıyor. Kardeşi...

Mehdi Uzun... 4 yıllık üniversite mezunu... Pırlanta gibi bir çocuk; vatansever, cesur, atılgan. Üniversiteyi bitirdikten sonra özel harekâtçı olmaya karar veriyor. Görev yeri İstanbul'a çıkıyor. Kardeşi Geylani Uzun da kendisi gibi polis memuru oluyor.

Çözüm sürecinin bitmesiyle birlikte PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'yu yangın yerine döndüren terör eylemleri patlak veriyor. Her yere hendekler kazılıyor. Birçok kişinin gitmeye çekindiği bölgeye Mehdi ve kardeşi Geylani "gönüllü" olarak gitmek istiyor.

Baba Mustafa, "Oğlum, vatanın size ihtiyacı var, ikinizin de bölgeye gitmesini istiyorum, aklınız bizde kalmasın" diyerek, evlatlarına tam destek veriyor. 

Uzun kardeşler, dilekçe yazarak "geçici görevle" Şırnak'a gidiyorlar. Güvenlik gerekçesiyle Şırnak havalimanında tam 4 gün bekledikten sonra görev yerlerine gitmek için yola çıkıyorlar. Henüz yoldayken terör örgütünün saldırısına uğruyorlar. Uzun kardeşler saldırıyı yara almadan atlatırken 4 özel harekâtçımız şehit düşüyor.

Uzun kardeşler, görev yerine ulaştıklarında çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Hendekler, bombalı tuzaklar, evlerin içine yerleşen teröristlerle adım adım mücadele edip, birçok kahramanlığa imza atarak vatan topraklarını temizliyorlar. Bu operasyonlar sırasında görev arkadaşlarından tam 72 kişi şehit düşüyor.

Yaşananlara rağmen Mehdi ve Geylani Şırnak'tan kopamıyor ailenin de onayıyla "kalıcı görevle Şırnak'a tayinlerini" talep ediyorlar. Talepleri kabul ediliyor. Ama bürokratik engeller bitmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar