Ergenekon ve Balyoz Kumpasları neden soruşturulmuyor?

Son günlerde "Ergenekon ve Balyoz hakimleri şu kadar ceza aldı" şeklinde haberler çıkıyor.Ancak bu haberlerde ciddi bilgi eksiklikleri mevcut…Çünkü 15 Temmuz'a giden süreç ve FETÖ'nün TSK'nın en kritik...

Son günlerde "Ergenekon ve Balyoz hakimleri şu kadar ceza aldı" şeklinde haberler çıkıyor.

Ancak bu haberlerde ciddi bilgi eksiklikleri mevcut…

Çünkü 15 Temmuz'a giden süreç ve FETÖ'nün TSK'nın en kritik yerlerine yerleşme eylemleri doğru araştırılmıyor, analiz edilmiyor.

Balyoz, Ergenekon gibi kumpas süreçlerini gerçekleştiren hâkim ve savcılar sadece FETÖ kapsamında ceza alıyor. Gerçekleştirdikleri kumpaslara yönelik herhangi bir soruşturma geçirmiyorlar.

Daha açık bir ifade ile "Balyoz ve Ergenekon" süreçleri yargıda "kumpas" olarak değerlendirilmiyor.

Bu konuları yakından takip eden yazarımız Yavuz Selim Demirağ Ağabey'e meseleyle ilgili detayları sordum. Kendisi de sorunları teyit etti. Balyoz ve Ergenekon kumpaslarına ilişkin hiçbir soruşturma açılmadığını, bu eylemi gerçekleştirenlerin "Balyoz ve Ergekon'dan ceza almadığını" ifade etti. Daha da çarpıcı bir konuyu dile getirdi; "Mağdur olan insanlar, haklarını tek başlarına, güçleri yettiğince, suç duyuruları vb girişimlerle aramaya çalışıyorlar. Ancak sonuç alamıyorlar."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar