Erdoğan, İstanbul'da seçimleri mi yeniletecek?

31 Mart seçimlerinden sonra yaşananlar tıpkı 7 Haziran sonrasına benziyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemde günlerce açıklama yapmamıştı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu üzerinden ittifak...

31 Mart seçimlerinden sonra yaşananlar tıpkı 7 Haziran sonrasına benziyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemde günlerce açıklama yapmamıştı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu üzerinden ittifak arayışlarında bulunulmuş, Devlet Bahçeli'nin tekrar sandığı işaret etmesi ve ittifak görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla siyasi belirsizlik baş göstermişti.

Davutoğlu'nu partilerle görüşmeye gönderen Erdoğan'ın kafasındaki tablo ise ilk günden belliydi; seçimler bir daha yapılacaktı. Davutoğlu ise pasifize edilip, bizzat kendisi sahaya inecekti. Davutoğlu üzerinden koalisyon görüşmelerinin sürdürülmesinin arka planında ise, seçmende oluşması muhtemel "Bunlar ittifak da yapmaya niyetli değil, siyasi belirsizliğe AK Parti sebep oluyor" algısını kırma düşüncesi yatıyordu.

Siyasi belirsizlikler, aniden patlak veren terör olayları ve güçlü propaganda süreciyle Erdoğan ve AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde istediği sonucu aldı.

***

7 Haziran'ı hatırlattıktan sonra 31 Mart 2019 gecesine geri dönmemiz gerekiyor. Eğer, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Ankara'daki oylara sahip çıkamamış olsalardı, sonuçlar muhtemelen AA'nın ilan ettiği şekilde kalacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar