BM'nin ağındaki Türkiye!

Türkiye'ye ihale edilen Suriyeli göçünün demografik bir operasyon olduğunu artık bilmeyen kalmadı.Bu operasyonun başında birçok ülkenin yanı sıra BM ve AB aktif rol oynuyor. Süreç, ABD'nin dış...

Türkiye'ye ihale edilen Suriyeli göçünün demografik bir operasyon olduğunu artık bilmeyen kalmadı.

Bu operasyonun başında birçok ülkenin yanı sıra BM ve AB aktif rol oynuyor. Süreç, ABD'nin dış politikasıyla paralel bir şekilde ilerliyor.

ABD'nin Orta Doğu'daki planları çok basit ve yüzeysel; petrol sahaları ve yeraltı kaynakları ele geçirilmeli!

Bu basit denklemi oluşturmak için, çeşitli gruplarla, devletlerle, devlet başkanlarıyla görüşebiliyorlar. Ortalığı karıştırıp, kültürel mirasları yok ederek, Orta Doğu'nun altına dinamit yerleştirmekten çekinmiyorlar.

Bu denklemde silah pazarına da büyük bir genişleme alanı sağlanıyor. ABD'nin ürettiği silahlar Orta Doğu ülkelerinin (başta Suudi Arabistan) en büyük ithalat kalemlerini oluşturuyor. Böylece, ABD ekonomisi hem ihracat hem petrol yönünden besleniyor.

Orta Doğu'ya dönüp baktığınızda ise; parçalanmış, demografisini derbeder olmuş, devlet özelliğini yitirmiş ve çoraklaşmış topraklarla karşılaşıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar