ABD'nin AKP'ye verdiği görev!

Beyaz Saray ile AKP arasındaki ilişkiler oldukça sıcak günlerden geçiyor. Zafer Çağlayan'a çıkarılan tutuklama kararı ve Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla ilgili soruşturmadan dolayı özellikle...

Beyaz Saray ile AKP arasındaki ilişkiler oldukça sıcak günlerden geçiyor.

Zafer Çağlayan'a çıkarılan tutuklama kararı ve Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla ilgili soruşturmadan dolayı özellikle yandaş medyada ciddi bir tedirginlik oluştu.

Geçen hafta içerisinde AKP'den gelen açıklamalar, süreci daha da belirsiz hale getiriyor gibi gözüktü.

Bozdağ açıkça "ABD yargısı eliyle Türkiye'de darbe girişimi yapılmak isteniyor" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler Zarrab soruşturmasının daha da büyüyüp iktidarın önemli isimlerini kapsayabileceğinin bir göstergesiydi.

AKP açısından son derece gergin bir atmosferde başlayan Birleşmiş Milletler toplantısı şu ana kadar sakin geçiyor.

BM'de liderler için verilen öğle yemeğinde Trump ile Erdoğan'ın kısa sohbeti Cumhurbaşkanlığı'nın resmi twitter hesabından paylaşıldı.

Erdoğan, sonrasında PBS televizyonundan Judy Woodruff'la yaptığı röportajda, "Trump'ın kendisini aradığını ve korumaları için çıkarılan karardan dolayı üzüntülerini bildirdiklerini açıkladı." Bu açıklama, hükümete yakın medya kuruluşlarından eş zamanlı servis edildi.

The Guardian gazetesi ise Beyaz Saray'a dayandırdığı haberinde "Trump'ın herhangi bir özür beyanında bulunmadığını" açıkça vurguladı.

Hükümet medyası tarafından, Erdoğan-Trump arasında herhangi bir sorun olmadığına yönelik mesajlar uluslararası kamuoyuna servis edilirken, ABD'den PYD'ye yapılan yeni silah sevkiyatının görüntüleri geldi.

***

BM'de dikkat çeken bir diğer husus ise Erdoğan ve Trump'ın konuşma metinlerinin benzerliğiydi.

İlk kez BM kürsüsüne çıkan Trump aynen şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.108 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.313 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar