Kilis Artık Türk Şehri Değil!

Suriyeli sığınmacı konusunda, resmi makamlar artık sayıları gizleyemiyor. Uzunca bir süredir Türkiye'de yaşayan sığınmacı sayısının 5 milyona yaklaştığını ifade ediyorduk....

Suriyeli sığınmacı konusunda, resmi makamlar artık sayıları gizleyemiyor. Uzunca bir süredir Türkiye'de yaşayan sığınmacı sayısının 5 milyona yaklaştığını ifade ediyorduk. Hükümet yetkilileri ise sayının 3.5 milyon olduğunu, diğer iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürüyordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir televizyon programında sığınmacılarla ilgili "Şu anda 3.6 milyon kayıtlı olan, toplamda ise 4.7 milyon mülteci var" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalardan anlaşılıyor ki, sığınmacı sayısı, tıpkı belirttiğimiz gibi 5 milyona dayanmış durumda, bunların 1.1 milyonu da kayıtsız!

Ayrıca bu sayının her geçen gün daha da arttığını vurgulayalım. Özellikle Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yapılan girişlerle, Türkiye'nin her yanına yoğun bir göç hareketi devam ediyor.

Durumu yerinde gözlemlemek için Kilis'e gittim. 

Şehir girişinde Belediye Başkanı Hasan Kara'nın tabelasıyla karşılaştık. Hemen aracımızı kenara çekip, o tabelayı görüntüledik: "Umudun ve barışın şehri Kilis'e hoş geldiniz. Kilis nüfusu: 93.400, Suriyeli misafir: 130.825." Tabeladan anlaşılıyor ki, Kilis artık bir Türk şehri değil ve bununla övünmeliyiz!

Çarşıda meyve-sebze ve kuruyemiş işlerinin neredeyse tamamı Suriyeli işletmeciler tarafından sağlanıyor. Ana caddelerde Türkçe tabelaların yerini artık Arapça tabelalar almış. Herhangi bir kısıtlama olmadan isteyen istediği tabelayı asabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar