Haksızlık teşkilatlanması!

Toplumlar sürekli bir değişim içindedir.Değişim süreçleri, bugünden yarına gerçekleşmez. Bazen on yıllar, bazen yüz yıllar alır.Bulunduğumuz coğrafya açısından konuya...

Toplumlar sürekli bir değişim içindedir.

Değişim süreçleri, bugünden yarına gerçekleşmez. Bazen on yıllar, bazen yüz yıllar alır.

Bulunduğumuz coğrafya açısından konuya yaklaştığımızda bu süreçler biraz daha hızlı yaşanıyor. Devletlerin kurulması, toplumların birbirine yabancılaşması, iç savaş gibi konular sürekli gündemimizde. Hemen yanı başımızdaki coğrafyalar, sınırlar makasla kesilir gibi parçalandı.

Aslında bu durum geri kalan demokrasilerin, güçlü demokrasiler ve ekonomiler tarafından da kullanıldığı yeni bir sömürgeleştirme biçimi.

"Yeni sömürgeleşme biçimi" sadece dış faktörlerle açıklanamaz. Bir de sömürülmeye, tüketilmeye, köleleştirilmeye giden sürecin iç faktörleri vardır. Buzdağının görünmeyen ama en etkili tarafı da burasıdır.

Modern devletlerin birbirlerine üstünlük sağladıkları artı değer de tam olarak burada başlar; donanımlı bireyler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar