Diyanet İşleri Başkanı görevde kalmalı!

10 Kasım'da Anıtkabir ve Dolmabahçe'de tarihi bir kalabalık vardı.Geçmiş yıllarda da kalabalık olurdu ama böylesi bir yoğunluk görülmüş şey değildi. Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen, yüz binlerce...

10 Kasım'da Anıtkabir ve Dolmabahçe'de tarihi bir kalabalık vardı.

Geçmiş yıllarda da kalabalık olurdu ama böylesi bir yoğunluk görülmüş şey değildi. Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen, yüz binlerce insan Anıtkabir'deydi. Merdivenler ve Aslanlı Yol'da adım atmak mümkün değildi.

Gün boyunca milyonlarca insan, Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve rejimine bağlılıklarını ifade ettiler.

Bu yoğun ilginin arkasında hiç şüphesiz; bastırılmışlık ve ötekileştirilmişlik duygusu hâkim. Çünkü milyonlarca insan, yıllardır büyük yaftalamalarla, hakları yenilerek, ötekileştirilerek yaşamak zorunda bırakıldı.

İnsanların kendilerini ifade edebilecekleri siyasi platformlar, sivil toplum kuruşları, kurumlar bambaşka bir renge, iklime bürünmüş durumda.

Tıpkı bir dönem Siyasal İslamcıların yaşadığı süreci yaşıyorlar. Okuma oranları da haliyle değişmiş durumda. Milliyetçi, Atatürkçü yayınlara olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Çünkü kendilerini rahat ifade edemeyen kalabalıklar okumaya, araştırmaya ve üretmeye başlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.108 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.312 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar