Bakanlık odalarına dikkat!

ABD'nin küresel anlamda hegemonya kurma sürecini biraz araştıran, siyaset bilimi üzerine azıcık kafa yoran herkes bilir ki; Amerika merkezli danışmanlık firmalarının hepsi CIA bağlantılıdır.Günümüzde az...

ABD'nin küresel anlamda hegemonya kurma sürecini biraz araştıran, siyaset bilimi üzerine azıcık kafa yoran herkes bilir ki; Amerika merkezli danışmanlık firmalarının hepsi CIA bağlantılıdır.

Günümüzde az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin siyasi liderlerini değiştirebilecek güce erişen bu danışmanlık firmaları, Amerikan hükümetlerinin fazla bir maliyete girmeden gözüne kestirdiği ülkeleri sömürgeleştirmesine imkân sağlar.

Peki siyasiler bile bile, göz göre göre neden bu danışmanlık firmaları ile anlaşırlar?

Cevabı çok basittir; iktidarda kalabilmek.

Bu sayede ABD'ye açık bir sermaye ve sıcak para mesajı verilmektedir; "Biz size bağlıyız, sizin ekonomik kurallarınıza göre hareket edeceğiz, uluslararası piyasada yalnız kalmak istemiyoruz."

Yapılan anlaşmalarla o ülkelere birçok ABD yatırımı yapılır. Ama sömürgeleştirme süreci haşlanan kurbağa sendromu gibidir, yavaş yavaş gerçekleşir. Bu sayede olası halk hareketleri ve medyanın tepkisi önlenir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.108 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.312 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar