"Hükümete operasyon yapılıyor" (!)

Ekonomimiz, her gelen yeni veriyle sarsılan bir kimliğe bürünmüş durumda. Adeta pamuk ipliğine tutunur vaziyetteyiz. Hanelerin ekonomileri, orta sınıfın imkânları tepe taklak oldu.İşte böylesi bir tabloda AK Parti...

Ekonomimiz, her gelen yeni veriyle sarsılan bir kimliğe bürünmüş durumda. Adeta pamuk ipliğine tutunur vaziyetteyiz. Hanelerin ekonomileri, orta sınıfın imkânları tepe taklak oldu.

İşte böylesi bir tabloda AK Parti, 2002'den beri tek başına yönettiği Türkiye ekonomisinde ABD'yi suçlu ilan ederek çözüm ürettiğini düşünüyor.

Ancak burada en büyük sorun ekonominin nasıl bu kadar operasyona açık bir hale geldiğinin sorgulanamıyor oluşu. Objektif değerlendirmeler yapılamıyor. Siyasi partiler ve STK'lar genel geçer açıklamalarda bulunuyor, medyanın büyük bir kısmında tek seslilik hâkim, kimse nitelikli bir değerlendirme yapamıyor.

Çok değil, birkaç ay önce Trump-Erdoğan görüşmesine "Dünyanın konuştuğu buluşma" şeklinde manşetler atılıyordu...

Biraz daha geriye gidelim, ABD'nin Suriye'ye birkaç füze atmasından sonra, Trump neredeyse İslam dünyasının kahramanı ilan edilecekti. Bu yayın organlarının tamamının iktidardan gelen talimatlarla söz konusu başlıkları attıklarını da hatırlatalım.

Şimdi aynı yayın organları TL'nin değer kaybı karşısında tek sorumlu olarak ABD'yi gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar