En tehlikeli tükeniş!

Siyasi liderler, sürekli olarak bilgi toplamak ve bu bilgileri belirli bir süzgeçten geçirerek kitleye sunmak zorundalar. Suskun kalan, yorum getiremeyen, geri planda kalıp aynı sözleri tekrarlayan liderlerin siyasi ömürleri uzun olsa bile siyasi...

Siyasi liderler, sürekli olarak bilgi toplamak ve bu bilgileri belirli bir süzgeçten geçirerek kitleye sunmak zorundalar. Suskun kalan, yorum getiremeyen, geri planda kalıp aynı sözleri tekrarlayan liderlerin siyasi ömürleri uzun olsa bile siyasi başarıları sınırlıdır.

Bu noktada sandık başarısına odaklanmış geleneksel siyasetçiler beyin ekibine önem verirler. Çünkü bu ekip "aklı" temsil eder; danışman, yazar, vekil, parti yöneticisi, arkadaş, aile birer parçası olabilir.

Liderin bu süreçteki tercihleri, başarının anahtarı niteliğindedir.

Türk siyasetinde bu konuda en etkili isimlerden biri hiç şüphesiz Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Teşkilatlanmayı bildiği gibi, söylemlerini besleyen danışmanları sürekli olarak diri tutmasıyla bilinir. Dışarıdan "otoriter" olsa da söylemlerini oluşturma noktasında istişareye açıktır, beyin takımına önem verir.

Ancak Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı sert olaylar ve beraberinde Erdoğan'ın eski dava arkadaşlarından uzaklaşmaya başlaması, aldığı akılda "tecrübe ve hoşgörü" kıstasını azalttı, "biat"ı öne çıkardı. Bu durum haliyle yeni sorunlara yol açtı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar