Filistin'in gözyaşları; Osmanlı'ya ihanet ve İsrail terörü

Theodor Herzl'in 1897'de topladığı "Birinci Siyonizm Kongresi"nden önemli bir karar çıkmıştı: "Dünya üzerinde Yahudi karşıtlığı artıyor, bu yüzden dağınık durumda olan Yahudiler bir araya...

Theodor Herzl'in 1897'de topladığı "Birinci Siyonizm Kongresi"nden önemli bir karar çıkmıştı: "Dünya üzerinde Yahudi karşıtlığı artıyor, bu yüzden dağınık durumda olan Yahudiler bir araya gelip kendi devletlerini kurmalı."

Herzl'in bu çağrısı için, küresel bir güçten destek alınması şarttı. Yahudi ileri gelenlerinin İngiltere'yi ikna etmesi zor olmayacaktı.

I. Dünya Savaşı'nın etkisiyle İngiltere, Osmanlı topraklarını işgale hazırlanıyordu. Ancak bu kolay bir süreç değildi. Çünkü Osmanlı yönetimi altında yaşayanların büyük bir bölümü Müslüman'dı... Özellikle Ortadoğu coğrafyasında bu oran yüzde 95'lere ulaşıyordu. Önce yaşayan halk ikna edilmeliydi.

401 yıl Osmanlı idaresi altında yaşayan halkların eline "bağımsız devlet" hayali tutuşturuldu.

Bugünkü Filistin topraklarında yaşayan Araplar heyecanlıydı. Bağımsız bir devlet hayaliyle İngiltere'yle el ele verip Osmanlı'yı Filistin'den kovdular. Müslüman, Müslüman'ı öldürüyordu!

Arapların alkışlarla karşıladığı İngiliz atlılarının "bağımsız bir devlet" yerine "manda"yı dayatması çok uzun sürmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar