Sandığı doğrudan etkileyecekler

Nobel Ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar gençlere çok güzel öğütler verdi.Sancar özetle diyor ki, "Eğer Türkiye'deki günlük siyasi tartışmaları, dedikoduları, söylenenleri takip etseydim...

Nobel Ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar gençlere çok güzel öğütler verdi.

Sancar özetle diyor ki, "Eğer Türkiye'deki günlük siyasi tartışmaları, dedikoduları, söylenenleri takip etseydim, üzüntümden bilim üretemezdim. Gençlere tavsiyem kendi alanlarında çalışsınlar, çabalasınlar, günlük söylentilere, dedikodulara kulak asmasınlar. Kendilerini geliştirmeye, bilim üretmeye baksınlar. Kendimizle iftihar edelim ki başkaları da bize saygı göstersin."

Sancar'ın sözleri muhteşem ve sonuna kadar da haklı. Ama bazı eksiklikler var.

Çünkü Türkiye şartlarında günlük tartışmalardan, siyasetten, gündemden ne kadar uzaklaşır, yaşananlara aldırış etmezseniz geleceğiniz o kadar karanlıklaşıyor.

Türkiye'ye adaleti, gelişmiş bir eğitim modelini, her alanda uzmanlaşmış kadroları vaat edenlerin eğitimi ne hale getirdikleri ortada.

Örneğin Aziz Sancar, 2002 sonrası Türkiye'sinde bilim yapmaya çalışsaydı bu başarısına ulaşabilir miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar