AKP'nin müthiş yöntemi!

AKP, iktidar dönemi boyunca en çok medya ile uğraştı.En ufak bir rahatsız edici başlıkta, manşette, yazıda gazetecileri arayıp "kaldırılması sağlıklı olur" dediler. Olmadı davalar açıldı...

AKP, iktidar dönemi boyunca en çok medya ile uğraştı.

En ufak bir rahatsız edici başlıkta, manşette, yazıda gazetecileri arayıp "kaldırılması sağlıklı olur" dediler. Olmadı davalar açıldı, hapis cezaları geldi. Ama bu yöntemde, bazı içerikler yine de gözden kaçabiliyordu.

O yüzden en büyük sermaye değişimleri bu alanda yaşandı.

Yeni yeni gazeteler, televizyonlar, radyolar, dergiler kuruldu. Yılların medya devleri ortadan kalkarken, iktidar yanlısı patronlar ortaya çıktı.

Gazetecilik mesleğinin temeli muhalefettir. Sorgular, araştırır, merak duyar. Ancak Türkiye'deki sermaye değişimi, zaten sınırlı olan basın özgürlüğünü tamamen ortadan kaldırdı. Bırakın merak duymayı, araştırmayı, en ufak bir muhalefete büyük bir baskı geliyordu.

En yakın örneği Nişasta Bazlı Şeker için yapılanlar... Kendilerini "muhalif", "objektif gazeteci" olarak nitelendirenler bile geçtiğimiz hafta tam sayfa "NBŞ zararsızdır" ilanları yayınladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.309 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar